RAZPIS TEKMOVANJA V KUHANJU LOVSKEGA GOLAŽA 2019
RAZPIS TEKMOVANJA V KUHANJU LOVSKEGA GOLAŽA 2019
8. 7. 2019
Dušan J.
392
Kulinarika
Rdeči breg 2d, 2344 Lovrenc na Pohorju
Termini
17.08.2019 (sobota) ob 08:30
RAZPIS TEKMOVANJA V KUHANJU LOVSKEGA GOLAŽA 2019
LD Puščava razpisuje tekmovanje v kuhanju lovskega golaža, ki bo v soboto, 17.8.2019, s pričetkom ob 830, pri lovski koči LD Puščava na Rdečem bregu.
PRAVILA TEKMOVANJA:
- Ekipo sestavljajo trije kuharji.
- Vsaka ekipa mora skuhati vsaj šest litrov golaža, kar je pogoj za uvrstitev v ocenjevanje. Ekipe z manjšimi kotlički na tekmovanju ne bodo mogle sodelovati.
- Organizator tekmovanja zagotovi divjačinsko meso in čebulo.
- Kuri se z drvmi, ki jih zagotovi organizator.
- Ekipe same poskrbijo za: ureditev kuhalnega mesta, posodo za kuhanje, odlagalno površino (miza), začimbe in kruh za kasnejšo pokušino golaža.
- Zbor tekmovalnih ekip je ob 00 uri.
- Kuhanje se prične ob 8. uri in 30 minut in traja do 13.00 ure, ko se vzorci lovskega golaža predajo komisiji za ocenjevanje.
- Na vseh kuhalnih mestih bodo nameščene skrinjice za zbiranje prostovoljnih prispevkov v humanitarne namene – za šolski sklad OŠ Lovrenc na Pohorju.
- Vzorce lovskega golaža ocenjuje neodvisna strokovna komisija.
- Po ocenjevanju vzorcev bodo razglašene najboljše kuharske ekipe.
- Za prva tri mesta bodo podeljene nagrade:
- mesto: meso jelenjadi (tele) v koži;
- mesto: meso srnjadi (srna, srnjak) v koži;
- mesto: meso srnjadi (mladič) v koži.
- Nagrade je možno po predhodnem dogovoru prevzeti med 1.9. in 31.12.2019.
- Po razglasitvi rezultatov se golaž brezplačno razdeli med obiskovalce.
KRITERIJI OCENJEVANJA:
- okus, vonj, barva in videz golaža;
- postopek priprave golaža;
- urejenost kuhalnega mesta.
Organizator sprejema prijave kuharskih ekip na e-naslov a.kosjek1@gmail.com ali na GSM 041 657 778, do zasedbe kuhalnih mest. Število ekip je omejeno na 20.